пʼятницю, січня 10

Ласкаво просимо!!!


Доброго всім часу доби!


Я радий вітати Вас на своєму блозі «Мататик… Математик… Ерудит!»

Чомусь сьогодні все частіше виникає відчуття, що точні науки стають менш затребуваними. У школі зменшують число годин, відведених на вивчення математики та інших природничих наук і як результат – більшість випускників шкіл вибирає для себе гуманітарну чи економічну спеціальність! 
Чому варто вивчати математику? Чи цей предмет такий складний, як здається? Ні! А складнощі виникають лише з тієї причини, що колись щось було пропущено, недостатньо зрозуміло, якийсь матеріал не закріплений і не засвоєний добре. Але всі ці проблеми вирішувані. Адже математику можна вивчити самостійно. Так, при цьому доведеться докласти деяких зусиль (а комусь навіть значні зусилля), але результат, без сумніву, того вартий! 
Є багато причин для того, щоб вивчати математику. І найважливіша з них та, що математика є єдиним шкільним предметом, на якому можна навчитися думати. Уроки математики в школі покликані навчити будувати умовиводи, робити висновки, розвивати абстрактне мислення, нарешті. У будь-якій справі всі ці вміння будуть затребуваними. Думаючу людину складніше обдурити, вона передбачає наслідки своїх дій, вона схильна відповідати за їх результат. Розвинена логіка здатна допомогти людині в житті. Та й жити думаючій людині цікавіше, хоча, напевно, і важче. Однак повнота життя, можливість робити практично будь-яку справу добре (бо подумали) спокутує багато чого. І труднощі не співставні тим результатам, які можна отримати. Це перша і основна причина відкриття цього Інтернет-ресурсу.
У сучасних умовах модернізації шкільної освіти постає питання як зацікавити учнів здобувати нові знання. Використання ж на уроках комп’ютерів підвищує ріст мотивації та активності учнів, а програмне забезпечення дає можливість подати матеріал в більш доступнішому вигляді. Це друга причина відкриття цього Інтернет-ресурсу.
Такі блоги вкрай необхідні всім, хто займається вчительською роботою, для розміщення навчальних матеріалів, своїх педагогічних знахідок. Вони можуть використовуватись для самостійної роботи, в дистанційній та заочній освіті, а також для вдосконалення навчального процесу всіх без винятку навчальних закладів. Це третя причина відкриття цього Інтернет-ресурсу.

Буду Вам вдячний, мої гості, якщо прокоментуєте або оціните матеріали блогу. 

Спасибі за розуміння, 
з повагою, Віктор Миколайович.


Ілюстрації та анімаційні картинки, опубліковані в цьому блозі, узяті з відкритих джерел Інтернету і використовуються виключно в некомерційних цілях.

Успіхів Вам!!!